LÆRE ET BARN AT GANG.

Motion er grundlæggende vigtigt for spædbarnet sundhed. Dens første øvelse, selvfølgelig, vil være i sygeplejerskes arme. Efter en måned eller to, når det begynder at sove mindre i løbet af dagen, vil det glæde at rulle og sparke i sofaen: det vil dermed bruge dens lemmer frit; og dette, med udførelsen i fri luft, er alle de øvelse, det kræver i denne periode. Ved og ved, vil barnet gøre sit første forsøg på at gå. Nu er det vigtigt, at ingen af de mange planer, som har været udtænkt til at lære et barn at gå, er vedtaget go-cart, førende strings, osv.; deres tendens er drilsk; og fladhed af brystet, begrænset lunger, forvrænget rygsøjlen og deforme ben, er så mange onder, som ofte stammer fra sådan praksis. Dette forklares ved, at knoglerne i vorden er forholdsvis blød og bøjelig, og hvis de tidligt udsættes af disse contrivances at bære vægten af kroppen, de giver ligesom en elastisk stick bøjning under en vægt, og som en naturlig konsekvens bliver buede og fordrejet.

Det er yderst nødvendigt, at den unge og erfarne mor skal huske dette faktum, for den tidlige indsats af den lille, til at gå er naturligvis set af hende med så megen glæde, at hun vil være tilbøjelig til at tilskynde og forlænge dens forsøg, uden enhver tanke om den fortræd, som de kan lejlighed; mange en forælder har således måttet sørger over den deformitet, som hun har selv lavet.

Det kan være så godt her bemærke, at hvis sådanne forvrængning er rettidig bemærket, den er habil i korrektion, selv efter indlysende krumning har fundet sted. Det må afhjælpes ved hjælp af de midler, der skal puste nyt liv i rammen, og fremme barnets generelle sundhed (en daglig dyk ned i det kolde bad, eller sponging med koldt saltvand, vil blive fundet signally virkningsfuldt), og ved at undgå oprindelige årsag til den forvrængning aldrig tillade barnet at få på hans fødder. Den eneste måde at opnå sidstnævnte hensigten er at sætte begge benene i en store strømpe; Dette vil virkning et svar herpå, mens på samme tid, det ikke hindrer den frie og fulde udøvelse af musklerne i benene. Efter nogle måneder at forfølge denne plan, lemmerne vil findes ikke længere deforme, knoglerne til at have erhvervet fasthed og muskler-styrke; og barnet kan tillades at komme på benene igen uden nogen fare viderefører eller fornyelse af onde.

Den bedste måde, lære et barn at gå, er at lade det lære sig selv, og dette er det vil gøre let nok. Det vil først gennemgå om: dette øvelser hver muskel i kroppen, ikke træthed barnet, kaster ingen vægt på knoglerne, men tilfører energi og styrke og er derfor meget nyttigt. Efter et stykke tid, at have magt, vil det gøre mere: det vil bestræbe sig på at løfte sig selv på fode ved hjælp af en stol, og selvom det ikke igen og igen i sit forsøg, det vil stadig holde ud indtil det udrette det. Hermed lærer det først, at rejse sig fra gulvet. og for det andet at stå, men ikke uden at holde fat i objektet, hvor det er beslaglagt. Næste, det vil afbalancere sig selv uden at holde, og stolt og leende viser at det kan stå alene. Bange, men som endnu for at flytte sine lemmer uden støtte, vil det gribe en stol eller noget andet i nærheden af det, da det vil turde fremskridt for så vidt angår grænserne for dens støtte vil tillade. Denne lille eventyr vil blive gentaget dag efter dag med øget jubel; Når, efter talrige forsøg, han vil føle sig sikker på sin magt til at balancere sig selv, og han vil køre alene. Nu tid er påkrævet for denne gradvise selvstudium, hvorunder de muskler og knogler blevet styrket; og når endelig opfordret til at bære vægten af kroppen, er fuldt ud i stand til at gøre dette.

Øvelse i barndommen.

————————-

Når barnet har opnået tilstrækkelig styrke til at tage aktiv øvelse, kan han næppe være for meget i den fri luft; jo mere han er vant til dette, jo dygtigere bliver han lejets omskiftelser af klimaet. Børn, også bør altid kunne more sig på fornøjelse, for de vil generelt tager det art og grad af øvelse, som er bedst beregnet til at fremme vækst og udvikling af kroppen. I den uhæmmede overbærenhed i deres ungdommelige sport kommer hver muskel i kroppen sin andel af aktiv øvelse; og fri vækst, energi og sundhed er resultatet.

Hvis et barn er dog fine og strumous, og alt for svage til at tage tilstrækkelig motion til fods, og sådan en forfatning åndedræt af en ren luft og motion er uundværlig til forbedring af sundhed, og uden dem alle andre bestræbelser vil mislykkes, ridning på et æsel eller pony danner det bedste alternativ. Denne type træning vil altid findes uendelig service til sarte børn; det morer sindet, og øvelser, musklerne i hele kroppen, og endnu i så blid måde, at fremkalde lidt træthed.

Øvelser på hesteryg, men er især nyttig, hvor der er en tendens i forfatningen til pulmonal forbrug, enten fra arvelige eller utilsigtede årsagerne. Det er her gavnligt, samt gennem sin indflydelse på den generelle sundhed, som mere direkte på lungerne, selv. Kan der ingen tvivl om, at lungerne, som musklerne i kroppen, erhverve magt og sundhed af funktion af motion. Nu under et ridt, dette er opnået, og uden megen træthed til kroppen. Den gratis og ensformige udvidelse af lungerne ved fuld inspiration, nødvendigvis finder sted; Dette fastholder deres sunde struktur, ved at holde alle luftvejene åbne og pervious; Det forhindrer overbelastning i den lungekredsløbet, og samtidig giver mere fuldstændigt for den nødvendige kemiske foranstaltninger på blodet, ved at ændre på hver enkelt handling af respiration, en tilstrækkelig andel af hele luften indeholdt i lungerne, alle objekter af stor betydning, og alle kan fremmes, mere eller mindre af det pågældende middel.

Leave a Reply

Your email address will not be published.