Mangler du penge til studiestart?

Mange studerende er netop blevet optaget på deres drømmestudie. Nu følger en travl periode med boligjagt, flytning og opstart på et nyt studie i en helt ny klasse. Det kan være rigtig krævende. Både mentalt men også økonomisk. Først og fremmest er det ikke ligefrem billigt at bo i de større universitetsbyer, og man skal jo nødig være den, der bliver hjemme fra caféturen med klassen. Samtidig skal der betales for studiebøger. Det er en stor omkostning, der på mange studier kan løbe op over 1.000 kroner per semester. Her i artiklen kommer vi med et par gode råd til, hvordan du kan finansiere studiestarten.

Kan du finde finansiering i familien?

Mange studerende kan heldigvis få lidt økonomisk opbakning hjemmefra. Det kan være gennem betalte studiebøger eller et tilskud til den månedlige husleje. Mange får lidt penge gennem studentergildet, mens andre måske får afskedsgaver, inden de rejser afsted. Måske kan du også finde lidt finansiering i din familie? Det koster ikke noget at spørge. Særligt mange bedsteforældre er glade for at kunne hjælpe, da pengene jo går til et godt formål.

Låne penge er også en mulighed

En anden mulighed du har, er at låne penge. Frem for at låne penge online bør du overveje at vælge et SU lån. Det gode ved SU lånet er, at pengene først skal betales tilbage, når du engang er færdig med dit studie. Samtidig er renten meget lav. SU lånet er faktisk et af de absolut billigste lån, hvis ikke det billigste lån. Derfor er det en rigtig god mulighed, hvis du står og mangler penge til de sidste studiebøger. Blot husk at pengene bliver udbetalt sammen med din SU, så skal du bruge dem på et bestemt tidspunkt, skal du ansøge i tiden.

Kan du spare penge?

Når man skal flytte til en ny by, kommer der en række omkostninger. Der skal måske købes møbler. Samtidig kan det være en god anledning til at kigge lidt på sine faste udgifter. Bruger du for eksempel dit fitness abonnement, betaler du for meget for dit mobilabonnement og har du brug for Viaplay, Netflix og så videre? Tag et kig på dit kontoudtog og se, om der ikke er nogle udgifter, som du kan undvære. Det vil der helt sikkert være.

Det kan også være en god idé at få lavet en madplan og handle ind færre gange om ugen, ligesom du også bør gå efter at købe brugte ting. For eksempel når du skal have fat i en cykel, så du kan komme rundt i storbyen.